Адрес: 211875, г.Поставы, пл.Ленина, д.25
Телефон приемной: 8 (02155) 3-10-14 (телефон/факс), 8 (02155) 2-66-07 c 8.00 до 17.00
Электронная почта райисполкома: kanz@rikpostavy.by
Режим работы: пн-пт с 8.00 до 17.00, обеденный перерыв с 13.00 до 14.00, выходные дни: сб, вс
Вышестоящий государственный орган
Набережная Ночная набережная Храм Постав Поставы ночью Дворец Тызенгауза
Набережная
Набережная
Ночная набережная
Храм Постав
Поставы ночью
Дворец Тызенгауза
Главная / Новости / Новости района
3 мая 2017

600 балаў з 600 магчымых

Майстар-повар кафэ “Церамок”, якое належыць філіялу “Каапгандаль № 2 райспажыўтаварыства” Галіна Зямчонак заваявала Гран-пры на рэспубліканскім конкурсе “Беларускі майстар-2017” па спецыяльнасці “Повар-кулінар”. Яна прадстаўляла Віцебскую вобласць.

Конкурс ладзіла Федэрацыя прафсаюзаў Беларусі. Яго мэта — павышэнне прэстыжу чалавека працы, стварэнне належных умоў для прафесійнага росту, фарміраванне пазітыўнай грамадскай думкі пра прафсаюзны рух краіны, прыцягненне ўвагі грамадскасці да рабочых прафесій. У “Беларускім майстры” прымалі ўдзел прадстаўнікі 18 прафесій, сярод якіх муляр, зваршчык, цырульнік, медыцынская сястра, повар-кулінар, повар-кандытар, вадзіцель, ратаўнік і іншыя.

Конкурс праходзіў ў некалькі этапаў. Г. А. Зямчонак не было роўных сярод калег з іншых абласцей. З 600 магчымых балаў яна набрала 600.

— Мы загадзя не ведалі, што давядзецца гатаваць, — расказвала Галіна Анатольеўна. — Прадукты падаваліся ў чорнай скрыні. А далей — твая фантазія. Мне выпала курыца. З яе я прыгатавала суфле пад лімоннай вуаллю, на гарачае — філе. Яшчэ на адным этапе трэба было прадэманстраваць уменне па карвінгу з агародніны і фруктаў. Прыемна, што журы высока ацаніла мае здольнасці.

Урачыстае ўшаноўванне пераможцаў у адпаведных прафесіях адбудзецца ў бліжэйшы час у Мінску.

Анна АНІШКЕВІЧ

Интернет-ресурсы